L'equip del projecte Smart Labels es reuneix per determinar l'execució de la iniciativa per a la fabricació d'etiquetes intel·ligents

Serena Rebollo,

“Smart Labels va ser la segona proposta millor valorada en la convocatòria d'ajuts en suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores, entre més de 250 iniciatives de tot Espanya”

“El Clúster del Packaging recull els resultats de la feina feta en projectes com SUMBOX, una solució d'envàs 100% reciclable, impermeable i de fàcil transport que ja utilitza l’empresa Sampera per distribuir el seu peix"


El 14 d'octubre de 2020 es va dur a terme la reunió de presentació - o kick off - del projecte Smart Labels, el qual aposta per la utilització de noves tecnologies d'impressió per a la fabricació d'etiquetes  intel·ligents.

Es van reunir totes les parts involucrades de forma virtual: dos clústers nacionals, el Clúster del Packaging i el Clúster Alimentario de Galicia; el centre tecnològic Eurecat; i 3 PIMES: IPE Industria Gráfica; la Cooperativa Vitivinícola Arousana SCG (Paco&Lola) i la Bodega Matarromera. Durant el desenvolupament de la sessió, es van explicar els següents passos a seguir a nivell estructural, i es va planificar la programació del projecte, amb la documentació a presentar.

Smartlabels va ser el segon projecte seleccionat en la convocatòria d'ajuts en suport a les Agrupacions Empresarial Innovadores d'aquest any 2020, amb la major puntuació en la seva valoració entre els postulants. Packvision i IntelFoodPack són els altres dos projectes que es van presentar en aquesta convocatòria (veure article relacionat).


Altres projectes  d’innovació impulsats pel Packaging Cluster

Taller de treball per a la mesura de resultats  socials i mediambientals

D'altra banda, aquest mateix 14 d’octubre va tenir lloc la primera part del Taller de treball per mesurar resultats socials i mediambientals així com la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible, que es va organitzar en col·laboració amb el Catalan Water Partnership, ACCIÓ i Roots for Sustainability, i que part del projecte d’identificació i investigació d'oportunitats de mercat en  la generació de valor compartit.

En aquesta primera fase van participar diverses empreses amb l'objectiu de transformar-se en l'economia circular per a la creació de valor a la societat, valor ambiental i econòmic, com a tendència de futur i repte estratègic empresarial.

 

Sumbox

Al 2019, es va presentar el projecte SUMBOX com a alternativa al Porex en la distribució alimentària de producte fresc. Avui, ja veiem els resultats d'aquesta solució, fabricada per Hinojosa Packaging, amb la validació tècnica i ambiental del Centre Tecnològic Leitat i l'estudi de mercat de Market AAD.



Actualment, la marca Sampera utilitza aquest packaging 100% reciclable,  impermeable i de fàcil transport a l'hora de servir peix i marisc fresc a majoristes, distribuïdors i restauració. La companyia ha apostat pel sistema d'envasat Sumbox com a símbol de qualitat i sostenibilitat en el seu servei, ja que protegeix la matèria prima i contribueix a reduir la petjada de carboni.

 

Hack AgriFood’20

En el marc del projecte europeu Safe Smart Food, s'està organitzant un hackathon internacional en línia de 8 setmanes, el HACK AgriFood'20, amb l'objectiu d'ajudar els sectors de l'agricultura, l'alimentació i el packaging a superar els problemes actuals i fer front als reptes plantejats per la crisi de la COVID-19.

Actualment, i fins al 20 de novembre, el hackathon es troba en una primera fase de desenvolupament on els equips començaran a resoldre els reptes plantejats, amb el suport de mentors, stakeholders i usuaris finals.

Notícies relacionades


Modificar cookies