Safe Smart Food aterra a Riga per a conèixer la cultura bàltica i explorar noves oportunitats de negoci en l'àmbit de l'alimentació i el packaging

Serena Rebollo,

  • A principis de setembre, el consorci del projecte europeu Safe Smart Food es va desplaçar fins a la capital letona en una missió internacional
  • Van visitar la fira Riga Food, l'esdeveniment més important de la indústria alimentària bàltica, per a descobrir les novetats del mercat
  • El consorci organitza l'esdeveniment final de clausura del projecte, del 21 al 23 de setembre, a Barcelona, amb una visita a Juvé & Camps, un ecotaller gastronòmic i dinàmiques per a la generació d'innovació, entre d'altres activitats


El consorci del projecte Safe Smart Food va viatjar a principis de setembre a Riga en una missió internacional que tenia per objectiu l'intercanvi d'experiències entre clústers europeus. Van visitar el Kipsala International Exhibition Centri on s'allotjava la fira Riga Food, l'esdeveniment més important de la indústria alimentària del Bàltic. Riga Food descriu anualment les tendències de la indústria alimentària, destaca les novetats i presenta una sèrie d'empreses internacionals.

Safe Smart Food està format per 5 clústers de 4 països de la Unió Europea: Smart Food Cluster (Lituània), Business Upper Àustria (Àustria), Packaging Cluster (Espanya), Foodservice Cluster (Espanya) i Food Products Quality Cluster (Letònia). Aquests van poder aprendre, durant la visita a Riga, exemples pràctics i solucions gastronòmiques i innovadores de la mà del Cluster Manager de Food Products Quality Cluster de Letònia, l'Armands Lejas-Krumins.



Es va dur a terme una visita guiada pels expositors més destacats de l'esdeveniment per a obtenir idees, coneixements i informació que permetin un major desenvolupament professional i empresarial. Un total de 400 empreses de 25 països del món, van participar com a expositors en la fira anual gastronòmica oferint idees i solucions sobre alimentació sana i ecològica en les diferents jornades d'innovació de l'esdeveniment.

Les entitats van poder explorar oportunitats de negoci en mercats exteriors i estudiar les possibles vies de col·laboració internacional. Entre les moltes activitats de l'esdeveniment, van participar en diferents seminaris del sector food i packaging, com per exemple “Innovative and sustainable solutions in food and packaging” organitzada per Latvian Technology Centre.



Alhora, durant la missió es va fer una ruta per establiments de la ciutat on els clústers van gaudir dels nous productes culinaris, explorant la diversitat d'idees de menús i conèixer la gastronomia de Riga.

La visita a Riga va ser perfecta per a ultimar les fases del projecte Safe Smart Food, que conclourà amb l'esdeveniment final la setmana vinent, els dies 21, 22 i 23 de setembre, co-liderada pel Cluster Foodservice i el Packaging Cluster. L'agenda de la jornada està planejada per a celebrar i gaudir de les sessions juntament amb els socis dels clústers, entitats i institucions internacionals que han format part d'aquesta iniciativa, durant aquests més de dos anys de treball conjunt.



S'iniciarà la celebració dimecres que ve 21 en el celler Juvé & Camps a Sant Sadurní d'Anoia amb la presentació dels resultats obtinguts del projecte. Intervindrà ACCIÓ, amb una benvinguda institucional per part dels clústers del Packaging i Foodservice. Després realitzarem una visita guiada per la vinya i un tast de 2 o 3 referències.

El dijous 22 ens traslladarem fins a la ciutat de Barcelona per a conèixer de primera mà com es tracciona la innovació i l'excel·lència de les PIMES del territori especialitzades en el sector alimentari i packaging. Els clústers es converteixen en figures clau per al desenvolupament de l'economia i la indústria global i t'explicarem perquè. A més, realitzarem un workshop per a traccionar la innovació de la mà d'Alfons Cornellà.

Finalment, el tercer esdeveniment serà el Taller Gastronòmic que realitzarem en l'espai Terra Veritas el divendres 23 de setembre, amb la ecochef Mireia Anglada. Es tracta d'un taller pràctic amb bufet de degustació final, en el qual es realitzaran receptes amb una base de sostenibilitat, salut i ecologia.

Notícies relacionades


Modificar cookies